Ads Top

Met z'n allen voor een Schone Maas

Gedeputeerde Johan van den Hout en wethouder Jan van Groos van de gemeente Waalwijk geven zaterdag 18 maart om 9.15 uur het startsein voor de opruimacties van Schone Maas Brabant. Dat gebeurt in de Overdiepsepolder bij Waspik door de gemeente Waalwijk en IVN De Waerdman.

Na het startsein krijgen de aanwezigen een toelichting van de bewoner van deze bijzondere locatie, een boerderij op een terp. Vervolgens wordt gestart met opschoonacties langs de oevers van de Bergse Maas.

Schone Maas is het vergroten van de bewustwording over de gevolgen van het zwerfafval langs de rivieren. Dit gebeurt door iedereen de gelegenheid te bieden om samen de oevers van de Maas in Midden- en Noordoost-Brabant schoon te maken van plastic en andere rommel. Op de oevers, in kommen en uiterwaarden langs de Maas, ligt na de hoogwaterperiode veel zwerfafval. Iedereen ergert zich hieraan en als we het niet opruimen komt het uiteindelijk – als plastic soep - in zee terecht. 

In Brabant doen dit jaar de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Oss, ‘s-Hertogenbosch, Waalwijk, Aalburg, Woudrichem, Geertruidenberg, Drimmelen en Werkendam mee aan de opruimactie. Hier worden in maart en april opruimacties van zwerfafval langs de Maas en daarmee in verbinding staande watergangen georganiseerd, meestal op zaterdag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.