Ads Top

Agrozone maakt werk van ozon

Vrijdag 1 september 2017 bezocht gedeputeerde Michiel Scheffer industriekampioen Agrozone in Loenen (bij Apeldoorn). In een kleine 10 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot de marktleider in ozonsystemen in Nederland. Ozon is een slim en schoon alternatief voor ontsmetting van water en lucht. Het wordt toegepast in de glastuinbouw, bollenteelt, voedingsindustrie en veeteelt.

Agrozone maakt zuiverings- en ontsmettingssystemen voor (afval)waterzuiveringen en bewaarruimtes voor bollen, groente en fruit. Daarnaast levert Agrozone systemen voor luchtzuivering die in de voedingsindustrie worden toegepast. In Loenen werken 20 medewerkers aan de ontwikkeling van schone desinfectie-technieken die ondernemers de kans geven om duurzaam en veilig te ondernemen.

Agrozone is het eerste bedrijf dat een zuiveringssysteem voor afvalwater in de glastuinbouw heeft gecertificeerd. Dit sluit aan op nieuwe wetgeving die per 1 januari 2018 van kracht wordt. Een doorbraak in de zuivering van afvalwater. Het grote voordeel van ozon is dat er geen schadelijke stoffen verdampen bij het ontsmetten.

Michiel Scheffer: ‘Agrozone is één van de industriekampioenen in Gelderland. Een wereldtopper in een nichemarkt. Samen maken we werk van een groene industrie. Een slimme en schone industrie die zorgt voor duurzame groei en werkgelegenheid.’
Terug naar nieuwsoverzicht

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.