Ads Top

Van Ark vestigt aandacht op rol arbeidshygiëne bij gevaarlijke stoffen

Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, opent op woensdag 10 april 2019 het 28e symposium van de Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiënisten (NVvA) op Woudschoten in Zeist. Hiermee benadrukt zij het belang van arbeidshygiënisten en het vakgebied arbeidshygiëne bij veilig werken met (gevaarlijke) stoffen. Tijdens het symposium wordt tevens de Bob van Beek-prijs voor de beste scriptie van het jaar op het gebied van arbo uitgereikt.

Met de ophef die is ontstaan rond chroom-6 is er steeds meer aandacht voor het voorkomen van gezondheidsschade en beroepsziekten als gevolg van werken met gevaarlijke stoffen. Met hun gespecialiseerde deskundigheid herkennen arbeidshygiënisten werksituaties die leiden tot gezondheidsschade en beroepsziekten en leveren concreet advies om dit te voorkomen. Het vakgebied arbeidshygiëne is echter bij weinig werkgevers bekend. Staatssecretaris Van Ark zal haar visie geven op de rol van arbeidshygiëne bij het voorkomen van beroepsziekten.

Tijdens het NVvA-symposium, dat plaatsvindt op woensdag 10 en donderdag 11 april, wordt binnen het thema ‘Arbeidshygiëne minder stoffig’ in verschillende sessies gesproken over onder andere de verbinding met andere disciplines (veiligheidskundigen, bedrijfsartsen, etc.), het takenpakket van arbeidshygiënisten en het op de kaart zetten van het vakgebied. Tien sprekers delen hun ervaringen uit het vakgebied in ignite sessies (korte sessies van 5 minuten). Op de informatiemarkt kunnen bezoekers kennis nemen van nieuwe producten, diensten en opleidingen. Bekijk het volledige programma op www.arbeidshygiene.nl/symposium.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.