Ads Top

Samen impact maken door mangroven van Guinee-Bissau te herstellen


Op de Dag van de Aarde starten duurzame energieleverancier Greenchoice en Wetlands International, de internationale ngo die zich inzet voor het beschermen en herstellen van wetlands, een gezamenlijk project in Guinee-Bissau. Het doel: één van de grootste mangrovegebieden van het land in zijn vroegere glorie herstellen, koolstof direct uit de atmosfeer verwijderen en een positieve bijdrage leveren aan de lokale biodiversiteit en gemeenschap.
 
Met meer dan 3000 km2 heeft Guinee-Bissau het op een na grootste mangrovegebied van Afrika. Veel van het gebied is echter verloren gegaan door het kappen en verbranden voor de rijstteelt. In de afgelopen jaren zijn tienduizenden hectares van deze rijstvelden verlaten, doordat boeren zijn overgestapt op cashewnotenproductie buiten de mangrovezone of naar de stad zijn gemigreerd.
 
Greenchoice en Wetlands International willen de mangroven herstellen. Wetenschappelijke instanties en ngo’s van over de hele wereld waarschuwen immers dat we alleen met gezonde ecosystemen biodiversiteit kunnen stimuleren, voedsel- en waterveiligheid en het levensonderhoud van mensen kunnen verbeteren en we klimaatverandering kunnen tegengaan.

Wetlands International schat dat 2500 hectare herstelde mangroves in een tijdsbestek van 30 jaar tot 1.000.000 ton CO2 kunnen opslaan in de groeiende mangrovebomen en bodem. Daarnaast verwacht de organisatie dat met de terugkeer van mangroven de diversiteit van vogels zal toenemen en de populaties van zeekoeien, dolfijnen en otters weer groeien. Ongeveer 1000 mensen zullen rechtstreeks profiteren van banen, herstelwerkzaamheden en het monitoren van de biodiversiteit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.