Ads Top

Klimaatmeter in Eindhoven brengt klimaatverandering in beeld

Op vrijdag 1 oktober kunnen Eindhovenaren op een enorme thermometer bekijken hoe de temperatuur zich tot de ‘normale temperatuur’ verhoudt. Deze Klimaatmeter zal van twaalf tot zeven uur te zien zijn in het centrum van Eindhoven, op het 18 septemberplein.

Dennis Botman is één van de initiatiefnemers van de Klimaatmeter: 'In Nederland praat ieder mens gemiddeld acht minuten per dag over het weer. Het is te warm, te koud, te nat of te droog. Tegelijkertijd merk ik steeds vaker dat praten over het klimaat een minder luchtig onderwerp is. Klimaatverandering is een serieus thema en wij willen met de Klimaatmeter  op een laagdrempelige manier bijdragen aan de bewustwording hiervan,' aldus Botman.

Omdat niet iedere Nederlander op 1 oktober in Eindhoven kan zijn, maar klimaatverandering wel iedereen aangaat, is de Klimaatmeter in de vorm van de ThermoMate app ook gratis te downloaden. Op basis van data van KNMI van de afgelopen 70 jaar in combinatie met huidige weerdata ziet de gebruiker direct hoe het weer op zijn locatie zich verhoudt ten opzichte van het verleden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.