Ads Top

HvA komt met de eerste beroepsopleiding op masterniveau

De Hogeschool van Amsterdam komt met de eerste beroepsopleiding op masterniveau in Nederland die opleidt tot specialist klimaatbewust gedrag. De master Klimaatpsychologie en -gedrag start september 2023.

Om de klimaatcrisis het hoofd te kunnen bieden, moeten we anders gaan leven. Dat vraagt om gedragsverandering van veel mensen. In deze deeltijdopleiding ontwikkelen professionals zich in twee jaar tot specialist op het gebied van klimaatbewust gedrag, die overheden en organisaties kan ondersteunen de complexe transitie naar een duurzame samenleving te maken.

De master is gericht op professionals die al werkzaam zijn in de praktijk, bijvoorbeeld bij overheden, gemeenten, onderzoeks- en adviesbureaus, milieuorganisaties of in het bedrijfsleven. Tijdens de opleiding werken zij aan een concreet verandertraject uit de eigen praktijk, dat aansluit op een van de vier centrale transitiethema’s: de mobiliteitstransitie, de energietransitie, de eiwittransitie (naar meer plantaardige eiwitten) en de transitie naar een circulaire economie.

De masterstudenten krijgen daarbij colleges van experts uit het hele land en van onderzoekers van het aan de master verbonden HvA-lectoraat Psychologie voor een Duurzame Stad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.