Ads Top

Bart van den Hurk verkozen tot co-voorzitter wetenschappelijk klimaatpanel IPCC

Bart van den Hurk (wetenschappelijk directeur Deltares) is gekozen als co-voorzitter van werkgroep II van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens de 59e plenaire vergadering van het IPCC in het hoofdkwartier van het VN-Milieuprogramma in Nairobi, Kenia.

Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) is het VN-orgaan dat de wetenschap met betrekking tot klimaatverandering toetst. Duizenden mensen van over de hele wereld dragen bij aan het werk van het IPCC. Voor de evaluatierapporten bieden experts vrijwillig hun tijd aan als IPCC-auteurs om de duizenden wetenschappelijke artikelen te beoordelen die elk jaar worden gepubliceerd.

Het IPCC heeft drie werkgroepen: Werkgroep I, die zich bezighoudt met de natuurwetenschappelijke basis van klimaatverandering; Werkgroep II, die zich bezighoudt met impact, aanpassing en kwetsbaarheid; en Werkgroep III, die zich bezighoudt met de mitigatie van klimaatverandering.

Nederland en Singapore werken nauw samen op het gebied van klimaatverandering, het delen van kennis en het ontwikkelen van paden voor de toekomst. Deltares is ook vertegenwoordigd in Singapore via NUS-Deltares, de langdurige samenwerking tussen de National University of Singapore en Deltares.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.