Ads Top

Limburgse overheid en commerciële partijen slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor CO2 uitstoot

De Provincie Limburg neemt het streven naar volledig klimaatneutraal in 2030 serieus. Het terugdringen van de CO2 uitstoot is een belangrijke zaak en daarom ondersteunt de Provincie Limburg projecten en ideeën die de interactie en uitwisseling van informatie op internationaal niveau stimuleren. Op vrijdag 7 februari 2020 worden experts bij elkaar gebracht voor een paneldiscussie over beleid inzake e-mobiliteit en EV laadinfrastructuur gekoppeld aan een persconferentie over de lancering van de EV Charging Infrastructure & Technology Expo. Deze enige internationale expo op dit gebied komt dit jaar voor het eerst naar Nederland en vindt plaats van 30 september tot en met 2 oktober 2020 in MECC Maastricht.

Nederland is wereldwijd één van de koplopers op het gebied van elektrische mobiliteit. Naast een aantrekkelijk subsidieklimaat voor elektrische auto’s is één van de succesfactoren de voortvarende ontwikkeling van publiek toegankelijke laadinfrastructuur. In het Nederlandse Energieakkoord is de ambitie uitgesproken dat het elektrische wagenpark in 2020 moet zijn gegroeid naar 200.000 elektrische auto’s. Een voorwaarde hierbij is een goed functionerende laadinfrastructuur. De vraag is hoe de huidige infrastructuur het beste kan worden uitgebreid en het voor bedrijven aantrekkelijk te maken in de markt van laadinfrastructuur te stappen.

E-mobiliteit experts komen op vrijdag 7 februari 2020 tijdens een paneldiscussie samen om hun mening te delen over stappen naar duurzame groei van elektrische voertuigen en beleid dat de toekomst van succesvolle uitrol van EV-laadinfrastructuur op één lijn brengt.
Tijdens de aansluitende persconferentie wordt ook de EV Charging Infrastructure & Technology Expo gelanceerd. Keynote spreker en voorzitter van zowel de paneldiscussie als de persconferentie is e-mobility influencer en LinkedIn Top Voice voor EV, Roger Atkins. Daarnaast maken organisaties zoals Public - Private platform Holland E - Mobility, Dutch Organisation for Electric Transport (DOET), European Federation for Transport and Environment, ElaadNL, APPM, Vereniging Elektrische Rijders, Energy Conversion & Storage group, TU Delft, Heliox, APPM en Enel groep maken deel uit van de paneldiscussie

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.