Ads Top

TU Delft sluit zich aan bij International Universities Climate Alliance

Een dezer dagen is de International Universities Climate Alliance (‘Climate Alliance’) opgericht. eer dan 40 universiteiten van over de hele wereld hebben hun krachten gebundeld en zetten zich in om samen te werken op het gebied van klimaatverandering.

De University of New South Wales (UNSW Sydney) is dit eerste jaar de trekker van de Climate Alliance en heeft meer dan 40 van de belangrijkste universiteiten op het gebied van klimaatonderzoek uitgenodigd om hier aan mee te doen. Naar verwachting volgen er meer.

Van de leden van de alliantie wordt verwacht dat zij samenwerken om op de meest effectieve manier feiten uit onderzoek naar klimaatverandering over te brengen aan het grote publiek. De leden gaan zich bezighouden met werk op het gebied van klimaatveranderingswetenschap, impact, mitigatiestrategieën en adaptatie.

De Climate Alliance, die profiteert van een multidisciplinaire onderzoeksfocus, zal voor universiteiten een centraal punt zijn om het laatste klimaatonderzoek met het grote publiek te delen en een grotere samenwerking mogelijk te maken tussen toonaangevende onderzoeksteams, die wereldleiders, beleidsmakers en het bedrijfsleven ondersteunen bij het maken van plannen voor en reageren op klimaatverandering.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.