Ads Top

Krachten bundelen voor duurzame kennis en innovatie

Het Utrecht Sustainability Institute (USI) bestaat tien jaar en krijgt een nieuwe vorm: vanaf 2021 is USI een coƶperatie zonder winstoogmerk.

Met deze stap verbreedt USI zijn expertise en kan het flexibel inspelen op het groeiende aantal opgaven en kansen voor duurzame innovatie.

Het Utrecht Sustainability Institute (USI) werkt sinds 2011 aan duurzame kennis, innovatie en impact, startend vanuit de regio Utrecht. Het instituut smeedt consortia die bestaan uit kennisinstellingen, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Het gemeenschappelijke doel is het ontwikkelen van nieuwe kennis en oplossingen die de stedelijke omgeving verduurzamen. Dat gaat via de onderzoeks- en innovatieprojecten die USI initieert en leidt. Om de nieuwe kennis te vertalen naar praktische impact biedt USI daarbij een platform voor kennisdeling, inspiratie en maatschappelijk debat.

Het instituut identificeert kansen en ontwikkelt oplossingen voor de energietransitie, duurzame mobiliteit, klimaatadaptatie, circulariteit en biodiversiteit. USI leidt een breed scala aan projecten zoals het duurzame energiesysteem Smart Solar Charging, het renovatiesysteem Inside Out, de circulaire gebiedstransformatie in Werkspoorkwartier en de slimme en duurzame Utrechtse wijk in het Europese IRIS Smart Cities. Daarnaast organiseert USI de landelijke actiegerichte debatavonden Circular Economy Labs.

In januari 2021 breekt voor USI een nieuwe fase aan: na zijn start en groei binnen de Universiteit Utrecht vliegt USI uit als zelfstandige organisatie. Vanaf 2021 is USI een coƶperatie zonder winstoogmerk, een bundeling van partners gespecialiseerd in duurzaam onderzoek en innovatie. Het instituut blijft nauw samenwerken met de universiteit en andere kennis- en innovatiepartijen in de regio Utrecht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.