Ads Top

Verduurzamen met de Klimaatmaat

Duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft heeft de Klimaatmaat in het leven geroepen. De Klimaatmaat ondersteunt bewoners in Delft bij het klimaatbestendig maken van hun buitenruimte. Dit doet ze met een netwerk van klimaatmaten: Delftenaren die ervaring hebben met het klimaatbestendig maken van hun leefomgeving en die met advies en hulp klaarstaan voor stadgenoten.

Een van deze klimaatmaten is Mick van der Steeg. “Ik ben met De Papaver in contact gekomen omdat ik in de Delftse Bomenwijk wilde beginnen met ‘Tegel eruit, plant erin’. Dat is een concept dat in Den Haag al jaren bestaat onder de naam ‘Operatie Steenbreek’ en dat ik ook graag in Delft wil introduceren."

Het idee is, aldus Van der Steeg, dat bewoners een tegel uit hun voor- of achtertuin vervangen door een plantje. "We zijn nog bezig met de uitwerking, maar we willen zorgen voor een grote container waar mensen hun tegel kunnen achterlaten en een leuk plantje kunnen uitkiezen om de tuin leuker en groener te maken. Het idee is om dit, met de lessen die we leren uit deze eerste actie in de Bomenwijk, op meer plekken in Delft te organiseren. Dus wilt u in uw wijk ook deze actie organiseren, laat het weten: wij helpen u graag!”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.