Ads Top

Tweederde Nederlanders verwacht dat we klimaatdoelstellingen 2050 niet halen

66 procent van de Nederlanders schat de kans dat de CO2-uitstoot in ons land in 2050 met 95 procent is afgenomen klein tot héél klein in. Dit blijkt uit onderzoek van EasySwitch.nl onder 1015 Nederlandse huishoudens. Ondanks deze negatieve prognose zegt een kwart van de ondervraagden niet te willen investeren in milieubesparende maatregelen.

Het aantal ondervraagden dat denkt dat we de klimaatdoelstellingen voor 2050 gaan halen is zéér beperkt. Zes procent omschrijft de kans als 'groot', slechts één procent noemt het vrijwel zeker.

Redenen om niet te investeren in een schoon milieu zijn voor de ondervraagden voornamelijk: te hoge kosten (37 procent), mijn bijdrage heeft geen effect (33 procent) en het kost teveel moeite (11 procent). Opvallend is dat ondervraagden tot 35 jaar gemiddeld veel vaker bereid zijn te investeren in het milieu (85 procent) dan de overige leeftijdscategorieën (74 procent).
Van de ondervraagden tot 35 jaar die niet willen investeren, geeft echter 62 procent als reden dat het te duur is.

Naast de beperkte eigen bereidheid, lijkt de Nederlander ook vrij pessimistisch te zijn over de investeringsbereidheid van anderen. Zo denken ruim zes op de tien Nederlanders dat niet iedereen bereid is te investeren in een schoner milieu.

1 opmerking:

  1. Bekijk alle resultaten op de onderzoekspagina: https://www.easyswitch.nl/energie/twee-derde-nederlanders-verwacht-dat-klimaatdoelstellingen-2050-niet-worden-gehaald/

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.