Ads Top

Rotterdamse scholengroep eerste klant KPN IoT-dienst voor gezond binnenklimaat

KPN heeft een nieuwe IoT-dienst op de markt gebracht die scholen, verpleeghuizen en bedrijven helpt met het creƫren van een gezond binnenklimaat.

Het gaat om slimme sensor, een kastje zo groot als een stopcontact dat eenvoudig in een binnenruimte geplaatst kan worden. De sensor meet het CO2-gehalte in een ruimte. Met die waarde kunnen klanten gericht ventileren voor een gezonde  leer- of werkomgeving.

Afgelopen maandag  nam scholengroep CVO uit de regio Rotterdam voor al hun 670 lokalen de CO2-sensoren in gebruik.

De sensor die in de binnenruimte wordt geplaatst, heeft een led-lampje dat de kleuren van een stoplicht geeft: groen, oranje en rood, gebaseerd op voorgeschreven drempelwaarden. Zo kunnen docenten zien (en desgewenst via een signaal ook horen) hoe het met het binnenklimaat gesteld is op dat moment. Zo weten zij precies wanneer zij een raam open moeten zetten om het klaslokaal van frisse lucht te voorzien. Via de IoT-verbinding worden alle ruimtes voortdurend gemonitord. De data worden ook centraal verzameld in Ć©Ć©n overzicht en daarmee kan per schoolgroep, per school en per lokaal inzicht worden verkregen in het binnenklimaat en dat maakt het mogelijk gericht te handelen.

KPN CO2-monitoring meet naast CO2 ook luchtvochtigheid en temperatuur. De sensoren werken via het LoRa-netwerk. LoRa staat voor Long Range, Low Power en is een landelijk dekkend netwerk speciaal ontwikkeld om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen tussen objecten en systemen. EĆ©n LoRa-module kan meer dan 10 jaar data zenden op slechts 2 batterijen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.