Ads Top

Van vervuilende denimindustrie naar schone spijkerbroek

8000 liter water kost het om één spijkerbroek te maken, en de totale uitstoot van de textielindustrie wereldwijd is meer dan alle uitstoot van de internationale lucht- en zeevaart bij elkaar.

Er is in de textielbranche een wereld te winnen als het gaat om slim en zuinig grondstoffengebruik.

Staatssecretaris Van Veldhoven (circulaire economie en milieu) zet daarom samen met 30 partijen uit de denimindustrie een volgende duurzame stap voor een schonere textielbranche.

In de Denim Deal staan onder andere concrete afspraken voor meer hergebruik van oude denim kledingstukken.

n de Denim Deal is afgesproken dat merken als Scotch & Soda, MUD Jeans en Kuyichi samen drie miljoen spijkerkledingstukken maken met daarin minstens 20% gerecycled textiel. Daarnaast hebben alle partijen afgesproken dat zij gezamenlijk zo snel mogelijk toewerken naar de standaard van minimaal 5% gerecycled textiel in alle denim kledingstukken.

Nieuwe partijen die ook mee willen doen, kunnen zich nog aansluiten. Aan het einde van ieder jaar wordt gerapporteerd welke activiteiten partijen hebben ondernomen, welke resultaten geboekt zijn en welk effect deze hebben gehad op het bereiken van het doel. Meer informatie ook over aansluiten bij de Denim Deal is te vinden op www.denim-deal.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.