Ads Top

Carbon+Alt+Delete haalt geld op

Carbon+Alt+Delete haalt 600.000 euro investering op om hun carbon management software en remote-first team verder uit te bouwen.

De software van Carbon+Alt+Delete wordt door duurzaamheidsconsultants in verschillende Europese landen gebruikt. De Belgische climate tech startup speelt hiermee in op de sterk toenemende vraag van bedrijven om hun klimaatimpact te meten en reduceren. Carbon+Alt+Delete maakt deel uit van Start it @KBC, de grootste start-up accelerator van België.

Carbon+Alt+Delete werd in 2020 opgericht door Kenneth Van den Bergh en Hanspeter Höschle, 2 PhDs in de ingenieurswetenschappen van de KU Leuven. Carbon+Alt+Delete ontwikkelt software om de CO2-voetafdruk van bedrijven te meten en reduceren.

Duurzaamheidsconsultants gebruiken de software om alle nodige bedrijfsdata te verzamelen (energieverbruik, aangekochte goederen), deze data correct om te zetten in equivalente CO2-uitstoot en te simuleren hoe deze uitstoot kan worden verminderd (elektrificatie wagenpark, recyclage van afvalstromen).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.