Ads Top

Zwerfafval oprapen. Kleine moeite, grote waardering

Met verborgen camera’s is voor een nieuwe campagne gefilmd of mensen spontaan zwerfafval oprapen. Dat deden gelukkig veel mensen. Ze werden daarbij verrast door een groot uitrollend spandoek en een opgestoken duim uit een afvalbak.

Onderzoek toont aan dat er slechts een kleine verandering in gedrag nodig is om in Nederland gezamenlijk zwerfafval te verminderen. Onder het motto ‘Zwerfafval, natuurlijk raap je ook iets op’ laat de campagne zien hoe gemakkelijk het is om een stuk zwerfafval op te rapen. Die kleine handeling (want dat is het) moedigt twijfelaars aan om ook mee te doen en spoort mensen die af en toe al zwerfafval oprapen aan om dit vaker te doen.

Tijdens World Clean Up Day (17 september 2022) wordt wereldwijd aandacht geschonken aan het opruimen van zwerfafval. Met deze dag in het vooruitzicht, ziet de Rijksoverheid haar kans schoon om met een campagne zwerfafval oprapen te stimuleren. Ook na World Clean Up Day. Met als doel om nog meer mensen te bewegen regelmatig wat op te ruimen.

De overheid, gemeenten en andere organisaties hebben al veel gedaan aan het probleem van zwerfafval. Denk hierbij aan het invoeren van statiegeld en het zorgen voor voldoende prullenbakken. Ondanks de investeringen in de aanpak tegen zwerfafval zijn we er nog niet helemaal van af. De hulp van iedereen, dus ook andere organisaties, bedrijven en burgers om zwerfafval op te ruimen blijft dan ook belangrijk.  

De landelijke campagne loopt vanaf 12 september tot en met oktober en is online te zien, op social media, via de radio en met posters langs de weg. Naast de landelijke inzet van media, zal de campagne ook te zien zijn via de kanalen van gemeenten en andere organisaties zoals Nederland Schoon.  

Wil je je als organisatie aansluiten bij de campagne? Download materialen en kijk hoe je mee kunt doenop: www.schoudersonderschoon.nl

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.