Ads Top

Nederlanders inmiddels doordrongen van klimaatverandering

Het klimaat verandert, daar is negentig procent van de Nederlanders van overtuigd. Zeven op de tien Nederlanders ziet zelfs in dat deze klimaatveranderingen komen door toedoen van menselijk handelen. 87 procent van de Nederlanders maakt zich dan ook zorgen.

Dit blijkt uit een wereldwijde opiniepeiling over ecologische transformatie dat is uitgevoerd door het Franse onderzoeks- en consultancy bedrijf Elabe in opdracht van Veolia. Veolia is wereldwijd actief op het gebied van de ecologische transformatie met diensten voor energietransitie en circulaire economie.

Hoe groot de zorgen van de Nederlanders zijn, verschilt. Bijna een kwart van de ruim 1.000 ondervraagden is dusdanig bezorgd  - zelfs angstig - over de toekomst dat zij afziet van lange termijn plannen, zoals het krijgen van kinderen. 63 procent maakt zich wel zorgen maar onderneemt nog geen echte stappen. Nederland staat daarentegen open voor verandering. 6 op 10 Nederlanders is bereid om 100 procent van de veranderingen die bijdragen aan duurzame oplossingen te accepteren. Hierbij valt te denken aan het recyclen van afval en grondstoffen en het duurzaam opwekken van (lokale) energie uit bijvoorbeeld afval. En deze bereidheid is hoger dan de Europese acceptatiegrens die bij 6 op de 10 Europeanen op 80 procent ligt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.