Ads Top

Climate Centre verdeelt €190.000 aan seed funding onder negen klimaatgerelateerde projecten

Tijdens het tweede Climate Café op 4 juli heeft het Climate Centre van de Universiteit Twente in totaal 190.000 euro aan seed funding verdeeld onder negen klimaatgerelateerde onderzoeks- en onderwijsprojecten. De projecten variëren van het ontwikkelen van een slim watermanagementsysteem voor een boerderij in Enschede en het onderzoeken van de mogelijkheid van een pilot voor een goedkope geothermische bron op de campus tot het bestrijden van klimaatmisinformatie door het gebruik van virtual reality.

De negen winnende projecten maakten deel uit van meer dan 40 voorstellen die het Climate Centre ontving als reactie op haar eerste call for proposals. Veel van deze projecten zijn echt transdisciplinair: ze overschrijden de grenzen van faculteiten binnen de UT en werken samen met partners buiten de universiteit.

Het Climate Centre is een bottom-up initiatief dat in mei 2023 is gelanceerd om de ambities van de UT op het gebied van onderwijs, onderzoek en valorisatie voor klimaatvraagstukken een impuls te geven. De belangrijkste doelstellingen zijn om studenten in staat te stellen een effectieve bijdrage te leveren aan de klimaatcrisis, strategische onderwijsopties met klimaatthema's te organiseren en gezamenlijk uitdagingen op het gebied van klimaatmitigatie en -adaptatie aan te pakken door middel van een Geo-Techno-Social benadering in zowel onderzoek als onderwijs. Meer informatie is te vinden op de website van het Climate Centre.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.