Ads Top

Pure Green werkt met hoogwaardige technologie aan verregaande versnelling stikstofreductie

Pure Green Agriculture, een gevestigd AgTech-bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame landbouwoplossingen, pleit voor een forse versnelling van de toepassing van reeds bestaande innovatieve technieken voor de reductie van stikstofemissie om daarmee de door de agro sector ingezette verduurzaming te versnellen.  

Voor reductie van zoveel mogelijk stikstofemissie zijn technologisch innovatieve technieken noodzakelijk én beschikbaar, maar het tempo ligt te laag;

Pure Green biedt een vloeibare (groene) organisch verkregen nitraatmeststof die ingezet kan worden om landbouwgewassen te bemesten (dit gebeurt al succesvol in de glas- en tuinbouw in Nederland met Greenswitch en daarbuiten). Het percentage stikstof dat wordt onttrokken aan de mest, ligt boven de 90 procent.

De gepatenteerde technologie van Pure Green, die al verschillende jaren in gebruik is in oa. Hardenberg, heeft de mogelijkheid om stikstof te onttrekken uit industriële organische afvalstromen, zoals biogas. Door gebruik te maken van deze technologie kan het bedrijf de ammoniakemissie in Nederland aanzienlijk verminderen met een indrukwekkende 112 KT/ jaar. Bovendien levert dit proces waardevolle groene geconcentreerde stikstofmest producten op, waardoor een circulaire (landbouw) economie ontstaat die zowel het milieu als de landbouwgemeenschap ten goede komt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.