Ads Top

FNV: Giflozer direct stilleggen en strafrechtelijk vervolgen

De FNV wil dat de Arbeidsinspectie direct ingrijpt bij het Venlose schoonmaakbedrijf Claessen Tankcleaning. Uit onderzoek van NRC blijkt dat het bedrijf illegaal en op grote schaal kankerverwekkende stoffen op het oppervlaktewater heeft geloosd.

De FNV heeft met verbijstering kennisgenomen van de wijze waarop Claessen de gezondheid van haar medewerkers, omwonenden en de leefomgeving in gevaar heeft gebracht. Voor de FNV telt extra zwaar dat bij het bedrijf ook nog eens veel mensen werken die zich in een kwetsbare arbeidspositie bevinden.

De Arbeidsomstandighedenwet; de wet die over de veiligheid en gezondheid van werknemers gaat, biedt in de ogen van de FNV voldoende aanknopingspunten om tot strafrechtelijke vervolging over te gaan. Volgens het artikel in NRC worden arbo- en milieuregels al sinds 2009 geschonden. Medewerkers moeten in giftige dampen werken, ambulances hebben meermaals moeten uitrukken vanwege bedrijfsongevallen, in vijf jaar tijd raakten zo’n tien medewerkers ernstig gewond en ongevallen worden niet gemeld aan de Arbeidsinspectie, terwijl dit wettelijk verplicht is. Het is daarmee nauwelijks nog de vraag of Claessen Tankcleaning willens en wetens de levens en de gezondheid van werknemers op het spel zet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.