Ads Top

23 maart: Maas Cleanup Day Goes West!

Bedrijven in Zuid-Holland bundelen de krachten voor Maas Cleanup. Samen met honderden vrijwilligers, NGO’s en terrein- en waterbeherende organisaties gaan we de komende jaren onze krachten bundelen om grootschalige opruimacties te organiseren.

Honderden vrijwilligers bundelen op 23 maart tijdens Maas Cleanup Day opnieuw hun krachten met bedrijven en maatschappelijke organisaties. Voor de zesde keer op rij steken zij samen de handen uit de mouwen om de Maas en aan de Maas verwante gebieden afvalvrij te maken. Tot dit jaar werd de Maas Cleanup Day alleen gehouden in Limburg. We hebben het team kunnen uitbreiden en gaan zo onze ambitie waarmaken om de hele Maas en aanverwante gebieden schoon te gaan maken tot aan de zee. We doen dit onder het motto Maas Cleanup Goes West!

Per 100 meter Maasoever liggen er meer dan 1000 stuks afval. En dan is de grond- en watervervuiling door al dat afval niet meegeteld. Alle hulp om de Maas tijdens Maas Cleanup Day weer afvalvrij te maken is dus welkom en ook nodig. Afval dat blijft liggen, tast  de biodiversiteit en de kwaliteit van ons (drink)water water aan. Een schone Maas biedt mensen en dieren in het stroomgebied betere toegang tot schoon drinkwater en een schonere woonomgeving.

Op de website https://acties.maascleanup.nl/s/ staat de Maas Cleanup kaart. Daarop kan iedereen zich als vrijwilliger aanmelden voor een actie in de buurt. Ook staat er uitgelegd hoe men een eigen actie kan aanmelden en zelf organiseren. En hoe vrijwilligers mee kunnen helpen met het in kaart brengen van het afval.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.