Ads Top

Erfemissiescan Gewasbescherming nu ook voor bloembollenteelt

De Erfemissiescan Gewasbescherming is een digitale tool waarmee agrariƫrs en telers eenvoudig het risico op emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf hun erf in kaart kunnen brengen. De scan is nu, in samenwerking met de Unie van Waterschappen, uitgebreid met specifieke onderdelen voor de fruitteelt.

Emissievermindering is belangrijk voor een goede waterkwaliteit. De scan geeft agrariƫrs en telers beter inzicht in de activiteiten die emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater kunnen veroorzaken. Daarnaast geeft de scan informatie over wetgeving op het gebied van erfemissie en ideeƫn over maatregelen die telers kunnen nemen om emissies vanaf het erf te verminderen.

Ook de Toolbox Emissiebeperking is aangevuld met gerichte vragen voor de fruitteelt. Daarnaast is er een loket voor praktijkvragen over erfemissie.

De Erfemissiescan is ontwikkeld onder begeleiding van het Toolboxteam Water. Dit team bestaat uit vertegenwoordigers van LTO Nederland, de Unie van Waterschappen, Agrodis en Nefyto. De uitbreiding van de scan voor fruitteelt is in opdracht van TOPPS gemaakt, met financiƫle steun van hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en waterschappen Scheldestromen en Zuiderzeeland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.