Ads Top

Aphea.Bio mikt op leiderspositie in nieuwe generatie biologische bestrijdingsmiddelen

Aphea.Bio, een nieuwe spin-off van VIB, de UGent en KU Leuven, ontwikkelt op basis van in de natuur voorkomende micro-organismen duurzame oplossingen om de opbrengst van gewassen te verhogen én ze beter te beschermen tegen bepaalde schimmelziektes.

Dankzij een succesvolle financiering-A ronde en een O&O-project van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) beschikt Aphea.Bio over 9 miljoen euro. Hiermee wil de start-up een leiderspositie innemen op de snelgroeiende markt van biologische bestrijdingsproducten en biostimulanten. Aphea.Bio neemt zijn intrek in de Gentse Bio-Accelerator en wordt geleid door CEO dr. Isabel Vercauteren en CSO dr. Steven Vandenabeele.

Aphea.Bio zal een nieuwe generatie ‘biologische bestrijdingsmiddelen’ ontwikkelen op basis van natuurlijk voorkomende micro-organismen. Deze zullen een alternatief bieden voor chemische bestrijdingsmiddelen die om diverse redenen meer en meer onder druk staan.

Daarnaast zal het bedrijf zich ook richten op het ontwikkelen van nieuwe ‘biostimulanten’, micro-organismen die de groei van gewassen stimuleren door bijvoorbeeld de opname van nutriënten uit de bodem te bevorderen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.