Ads Top

Hé scooter, er gaat wat veranderen!

Vanaf 2018 veranderen de regels voor scooterrijders die van, naar, en binnen Amsterdam rijden. Er komt een milieuzone die moet zorgen voor schone lucht voor alle Amsterdammers, en de snorfiets moet waarschijnlijk op de rijbaan, met helmplicht.

Dit zijn twee noodzakelijke maatregelen om Amsterdam veiliger, gezonder en schoner te maken en voor scooterrijders vrij ingrijpend zullen zijn.

Het liefst zou Amsterdam alle scooters met een uitlaat weren, zo vies zijn ze. Vooral als je er direct achter staat is dat erg schadelijk voor de gezondheid. Ze stoten namelijk kankerverwekkende stoffen uit, zoals benzeen.

De milieuzone gaat op 1 januari 2018 in. Dit betekent dat brom- en snorfietsen van 2010 of ouder dan niet meer in de stad mogen rijden. Dit geldt voor de hele bebouwde kom, behalve landelijk Noord. Check de kentekenchecker op www.amsterdam.nl/scooter om te zien of jouw brom- of snorfiets er straks nog in mag.

Het college heeft ingestemd met het ontheffingenbeleid. Vanaf 1 oktober 2017 kun je in sommige gevallen een ontheffing aanvragen, waardoor je toch in de milieuzone mag rijden. In de kentekenchecker op www.amsterdam.nl/scooter kun je zien of je eventueel recht hebt op een ontheffing.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.