Ads Top

Damen Shipyards wint prijsvraag Bedrijvig Groen

Damen Shipyards, Firma Eikelboom en ‘De Natuurzuil’ hebben de beste ideeën voor groenere bedrijventerreinen. Zij zijn de winnaars van de prijsvraag Bedrijvig Groen.

Bedrijvig Groen is een initiatief van de provincie Noord-Holland voor aantrekkelijkere en groene bedrijventerreinen. Groen is belangrijk voor het welzijn van mens en dier. Groene oases, zoals natuurparken en weilanden, vormen belangrijke verbindingsroutes voor vlinders, bijen en andere kleine dieren. Ook Noord-Hollandse bedrijventerreinen kunnen hierbij een rol spelen. De ideeën van de prijsvraag Bedrijvig Groen helpen de provincie met het versterken van de biodiversiteit in Noord-Holland.

De winnaar van Bedrijvig Groen is Damen Shipyards in samenwerking met Bossa Nova architecten. Zij voeren een aantal groene ingrepen uit op het Scheepswerf Cornelis Douwes II. Zo zijn zij van plan om een geveltuin te bouwen om zo op een unieke plek in Amsterdam groenten te verbouwen. Volgens de jury kan het project “een voorbeeldfunctie worden binnen het Noordzeekanaalgebied.”
De tweede prijs is voor de Firma Eikelboom. De jury vond deze inzending een mooie variant voor groenere bermen op het bedrijventerrein Groene Meer in de Haarlemmermeer. De derde plaats is voor ‘de Natuurzuil’ van Hans Duivenvoorden, volgens de jury “een charmant en laagdrempelig verbetering van het insectenhotel.” De winnaars krijgen een geldbedrag en kunnen voor de uitvoering van het idee een subsidie aanvragen.

Tijdens de uitreikingsceremonie sprak voorzitter van de jury Jaap Bond (gedeputeerde Economische Zaken) zijn bewondering uit voor het hoge niveau van de aanmeldingen. “Er was een grote verscheidenheid van inzendingen: variërend van producten en onderzoek tot direct uitvoerbare maatregelen”, aldus Bond.

Een eervolle vermelding van de jury was er voor StichtingMEERgroen voor hun werk op Park2020 en Bird Hub van VANRO2IJ Landschap architecture.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.