Ads Top

Dick Hoogendoorn lid RvC Afvalsturing Friesland

Omrin heeft bekend gemaakt dat Dick Hoogendoorn op 2 juni toetreedt tot de Raad van Commissarissen van Afvalsturing Friesland NV. Hoogendoorn neemt op 1 juni afscheid als directeur van de Vereniging Afvalbedrijven.

Dick Hoogendoorn neemt de plek in van Wim Brugman die terugtreedt na het maximale aantal zittingstermijn. Hoogendoorn is voorgedragen door de Vereniging van Friese Gemeenten vanwege zijn jarenlange werkervaring in de afvalsector, zowel in de directie van enkele afvalbedrijven als bij de overheid. De laatste jaren heeft Hoogendoorn zich vooral onderscheiden als belangenbehartiger en verbinder van de totale keten.

Afvalsturing Friesland NV is het onderdeel van Omrin dat zich actief bezighoudt met de verwerking van afval. Daarbij zet Omrin in op een hoog scheidingsniveau en het verkrijgen van waarde uit afval in de vorm van herbruikbare grondstoffen en duurzame energie. De laatste jaren zet Omrin zich ook succesvol in voor een circulaire economie. Met onder andere de productie van duurzame energie (groene stroom en groen gas), de ontwikkeling met HVC en Midwaste van de Kunststofsorteerinstallatie in Heerenveen en de komst van de Recycle Boulevard in Leeuwarden waar vol wordt ingezet op hergebruik van goederen en een inclusieve samenleving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.