Ads Top

Haarlemmermeer en Boomfeestdag lanceren op 13 maart KinderKlimaatafel

In aansluiting op de 5 Klimaattafels lanceren Stichting Nationale Boomfeestdag en Haarlemmermeer, een week vóór de Provinciale Staten-verkiezingen, de Kinder-Klimaattafel: op woensdag 13 maart, tijdens de 63ste Boomfeestdag in Haarlemmermeer, dit jaar gastgemeente Nationale Viering Boomfeestdag. Kinderen willen ook een stem laten horen over hun ideeën/suggesties voor een beter klimaat, hun toekomst. Boomfeestdag biedt 350 deelnemende kinderen nu een podium. De KinderKlimaattafel moet resulteren in een KinderKlimaat-advies voor de regering en mede bepalend worden voor de Klimaattafels.

Klimaat staat bovenaan in de verkiezingsprogramma’s vanwege de 5 Klimaattafels en het Klimaatakkoord. Op dit moment praten alleen volwassen over het klimaat. Kinderen worden niet gehoord, terwijl zij de volwassenen van morgen zijn. Een gezond klimaat is vooral in hun belang. Zij moeten een stem krijgen en daarom gaan 350 kinderen op Boomfeestdag praten met landelijke, provinciale en lokale politici én met het bedrijfsleven over hun ideeën voor een beter klimaat. Dit resulteert in een KinderKlimaat-advies. Boomfeestdag hoopt dit advies die dag aan te kunnen bieden aan Minister Wiebes en Klimaatberaad-voorzitter Nijpels.

Haarlemmermeer is de trotse gastheer voor de 63ste Nationale Viering Boomfeestdag. Naast de KinderKlimaattafel planten zo’n 350 kinderen in PARK21 ruim 350 bomen om te benadrukken dat in de Klimaatakkoorden van Parijs (2015) en Rotterdam (2016) en het eind vorig jaar aangeboden Klimaatakkoord het planten van bomen nadrukkelijk opgenomen is als klimaatmaatregel. Dit maakt Boomfeestdag actueler dan ooit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.