Ads Top

Leerlingen willen einde aan plastic verpakkingen

Gedeputeerde Josan Meijers gaf samen met leerlingen van basisschool de Viersprong op vrijdag 19 januari 2019 het startschot voor het project Mijn ideale school. Tijdens een kookles bespraken ze kleine en grote vragen rondom duurzaamheid.

De Viersprong vraagt met Mijn ideale school aandacht voor plastic verpakkingen. Leerlingen stapten al eerder naar de lokale supermarkten. Ze vinden het ‘gek dat alle winkels zoveel plastic om alle producten doen’. Met het project willen de leerlingen een plan maken om de winkels te vragen hiermee te stoppen. Tijdens kooklessen van meester Jeroen leren ze over het duurzaam produceren en bereiden van voedsel en de plek die eten in verschillende godsdiensten inneemt. In de schooltuin verbouwen ze groente en fruit en leren ze waarom ze geen gif moeten gebruiken, zodat ook insecten kunnen leven. Ook willen ze een oven maken voor de kooklessen.

De lokale Albert Heijn sponsort de school voor de ingrediënten voor de kooklessen. Deze ondernemer heeft geen invloed op bijvoorbeeld het plastic om een komkommer heen. Maar samen met de leerlingen kijkt de supermarkt wat ze wél kunnen doen. Bijvoorbeeld herbruikbare duurzame tasjes voor losse groente en fruit uitdelen aan de klanten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.