Ads Top

Buitenseizoen van start met Landelijke Opschoondag

Ook dit jaar wordt het buitenseizoen traditiegetrouw ingeluid met Landelijke Opschoondag: de dag waarop heel Nederland meehelpt om zwerfafval op te ruimen.

De zeventiende editie vindt dit jaar plaats op 23 maart 2019 en draagt het thema 'Iedereen doet mee'. Hiermee wil initiatiefnemer NederlandSchoon benadrukken dat iedereen welkom is deel te nemen aan deze grootschalige opschoonactie.

Niet alleen particulieren van jong tot oud steken de handen uit de mouwen: ook scholen, bedrijven, verenigingen, (sport)clubs, scholen en gemeenten melden zich jaarlijks in groten getale aan voor deelname. Met opvallende acties dragen organisaties niet alleen bij aan een schonere omgeving, maar vergroten zij ook de eigen zichtbaarheid én de band met de buurt. Aanmelden voor de Landelijke Opschoondag 2019 is mogelijk via www.supportervanschoon.nl.

Op Landelijke Opschoondag hebben alle buurten in Nederland één gezamenlijke missie: zo zwerfafvalvrij mogelijk worden, zodat het buitenseizoen aangenaam is voor iedereen. De acties leveren dan ook niet alleen schone straten en parken op, maar stimuleren ook ontmoeting en saamhorigheid in de buurt. In 2018 werd een recordaantal opschoon-initiatieven aangemeld, variërend van groot en soms zelfs gemeentebreed tot kleine, maar effectieve wijkacties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.