Ads Top

Subsidie voor klimaat-projecten gemeenten

Gemeenten die maatregelen willen treffen om de leefomgeving aan te passen aan de klimaatverandering, kunnen met ingang van 1 april rekenen op financiële ondersteuning van de provincie Noord-Brabant.

Gemeenten spelen een cruciale rol bij klimaatadaptatie: het aanpassen van de leefomgeving aan de steeds extremere weersomstandigheden. De provincie ondersteunt gemeenten hierbij onder andere via subsidies, samenwerking en kennis.

Subsidiëring van klimaatstress-tests en voor het voeren van gemeentelijke klimaatadaptatie-dialogen behoorden al tot de mogelijkheden. Daar komt nu dus subsidiëring van concrete projecten bij. Het kan bijvoorbeeld gaan om maatregelen om beter om te gaan met hittestress in steden of om wateroverlast tegen te gaan.

Elke Brabantse gemeente, individueel of in samenwerkingsverband, kan tussen 1 april en 18 december 2019 subsidie voor klimaatadaptatie-projecten aanvragen bij de provincie. Alleen aanvragen ingediend na 1 april worden (op volgorde van binnenkomst) in behandeling genomen. Aanvragen van de subsidie kan via het subsidieloket op Brabant.nl. In totaal is  € 2 miljoen beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.