Ads Top

Landelijke Opschoondag weer in aantocht op 23 maart 2019

Op 23 maart is het zover. Dan vindt alweer de 17e editie van de Landelijke Opschoondag plaats: de dag waarop heel Nederland meehelpt om zwerfafval op te ruimen. Met het thema ‘Iedereen doet mee’ wil initiatiefnemer NederlandSchoon benadrukken dat iedereen welkom is deel te nemen aan deze grootschalige opschoonactie.

Op Landelijke Opschoondag hebben alle buurten in Nederland één gezamenlijke missie: zo zwerfafvalvrij mogelijk worden, zodat het buitenseizoen aangenaam is voor iedereen. De acties leveren dan ook niet alleen schone straten en parken op, maar stimuleren ook ontmoeting en saamhorigheid in de buurt. In 2018 werd een recordaantal opschoon-initiatieven aangemeld, variërend van groot en soms zelfs gemeentebreed tot kleine, maar effectieve wijkacties.

Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.