Ads Top

Bram Bregman benoemd tot hoogleraar Klimaatverandering wetenschap en beleid

Bram Bregman is met ingang van 2 december 2019 benoemd tot hoogleraar Klimaatverandering wetenschap en beleid aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit.

Bregman was al sinds 2010 bijzonder hoogleraar aan deze universiteit, de leerstoel is nu omgezet in een deeltijdleeropdracht voor een dag per week. Hij zal dit hoogleraarschap vervullen naast zijn nieuwe functie als hoofd van de sector Natuur en Landelijk Gebied bij het Planbureau voor de leefomgeving.

Bram Bregman (1964, Houten) studeerde milieuhygiëne en meteorologie aan Wageningen Universiteit. Hij promoveerde aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar atmosferische chemie en transport. Hiervoor deed hij onder meer onderzoek aan het Max Planck Instituut voor Chemie in Mainz en aan de Universiteit van Heidelberg, Duitsland.
KNMI

Bregman werkte als postdoc bij het KNMI en de universiteit van Toronto, als coördinator klimaatbeleid en onderzoek bij het KNMI (2005), als liaison tussen klimaatwetenschap en beleid  bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en was nationaal aanspreekpunt voor het United Nations Climate Panel (IPCC).

In 2014 werd hij strategisch business manager klimaat bij het KNMI en in 2017 directeur innovatie bij de Radboud Universiteit.

Tot op heden was Bregman parttime verbonden als klimaatvertegenwoordiger en strategisch adviseur aan Wageningen University and Research. Als hoogleraar Klimaatverandering wetenschap en beleid zal hij de focus van zijn onderwijs en onderzoek richten op klimaatverandering en toekomstbestendigheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.