Ads Top

HelloFresh eerste klimaatneutrale wereldwijde maaltijdboxleverancier

HelloFresh, een van de grootste leveranciers van maaltijdboxen, gaat 100% van de directe CO2-uitstoot compenseren. Die stap maakt deel uit van de groene energie- en CO2-reductiestrategie van het bedrijf.

HelloFresh werkt samen met Planetly, een klimaat-tech start-up uit Berlijn, en zal met hun expertise investeren in klimaatbeschermingsprojecten wereldwijd. Verwacht wordt dat het initiatief in 2020 meer dan 40.000 ton CO2 zal compenseren.

In Nederland werkt HelloFresh aan een project om overtollig methaangas uit varkensstallen om te zetten naar duurzame elektriciteit.

HelloFresh Nederland draagt in Nederland bij aan een project dat de stikstofconcentratie rondom varkenshouderijen in Noord-Brabant en Limburg moet reduceren. De hoge dichtheid aan stallen en vee heeft in die regio geleid tot een situatie waarbij het absorptievermogen van de bodem voor stikstof de grens heeft bereikt. Het project dat HelloFresh ondersteunt staat in het teken van het creëren van energie. Overtollig methaan wordt opgevangen en omgezet naar duurzame elektriciteit, wat tevens de methaanuitstoot in de atmosfeer vermindert. Dit project voldoet aan de CCBS Gold Level-certificering van Planetly.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.