Ads Top

Nieuwe leergang Klimaatverandering en energietransitie

De VU Law Academy start op 2 november met de leergang Klimaatverandering en energietransitie voor (juridische) professionals, zoals advocaten, juristen, adviseurs of beleidsmakers en -medewerkers van (decentrale) overheden en het bedrijfsleven.

Verspreid over twee maanden krijgen zij in zeven colleges een overzicht van het juridische kader waarmee de ambities uit het Coalitieakkoord en het Europese Fit-for-55 pakket moeten worden gerealiseerd; en waarbinnen het bedrijfsleven en overheden moeten opereren en zullen investeren. Hierdoor kunnen zij:

het wet- en regelgevingskader beter toepassen, zowel binnen de overheid als het bedrijfsleven, adequaat adviseren bij energie- en klimaatprojecten en het vormgeven en uitvoerbaar maken van die projecten, bijvoorbeeld als hun organisatie zich tot doel heeft gesteld om op termijn CO2-neutraal te worden.

De leergang staat onder leiding van prof. mr. dr. Marjolein Dieperink, bijzonder hoogleraar ‘Klimaatverandering en Energietransitie’ aan de rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam en partner en advocaat bij AKD Benelux Lawyers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.