Ads Top

Attero’s CO2-footprint 2021

Over 2021 werden de CO2-emissies bij afvalverwerker Attero net als eerdere jaren volledig gecompenseerd door vermeden emissies. De scope 1, 2 en 3 emissies telden op tot 883.958 ton CO2eq, terwijl de vermeden emissies 901.752 ton CO2eq betroffen, waardoor Attero 17.794 ton meer CO2eq-uitstoot vermeed dan uitstootte.

De belangrijkste emissies bij Attero ontstaan bij het verbranden van restafval. Een deel van het restafval bestaat uit delen van fossiele oorsprong zoals plastic, fleece, luiers, etc.

Attero zet in op meer en meer plastic nascheiding zodat deze emissies worden verlaagd. Daarnaast onderzoekt Attero de mogelijkheden om CO2-uitstoot af te vangen.

Met CO2-afvang kunnen zelfs negatieve CO2-emissies worden bereikt doordat tegelijkertijd ook biogene CO2 wordt afgevangen. Op deze manier kan Attero CO2-neutrale (zelfs CO2-negatieve) warmte leveren aan stadsverwarming en de industrie. Attero is partner in de Industrietafel Midden- en West-Brabant die zich inzet om de Delta Corridor van de grond te krijgen. De Delta Corridor bevat onder andere een CO2-infrastructuur om op een efficiënte manier afgevangen CO2 op te slaan of te vervoeren naar nuttige toepassingen zoals de glastuinbouw.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.