Ads Top

RCC: Shell opnieuw schuldig aan misleiding met ‘CO2-compensatie’

Shell mag niet beweren dat CO2-compensatie de klimaatschade van een autorit teniet doet. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie (RCC) in reactie op een klacht van universitair docent Clemens Kaupa (VU), Greenpeace Nederland en Reclame Fossielvrij.

CO2-compensatie is net als CO2-neutraal een absolute milieuclaim, oordeelt de RCC. En voor absolute milieuclaims geldt een strenge bewijslast. Maar Shell kan volgens de RCC op geen enkele manier aantonen dat CO2-compensatie door bossen te beschermen of bomen te planten de klimaatschade van benzine teniet doet. Shell heeft twee weken om beroep aan te tekenen.

De ene na de andere reclamecampagne van Shell wordt misleidend bevonden door de RCC, aldus Femke Sleegers van Reclame Fossielvrij. 'Het is wachten op de eerste klacht over Shells nieuwste campagne ‘Shell Energy’, waarin de grote vervuiler huishoudens ‘CO2-gecompenseerd gas’ aanbiedt. We kunnen wel klachten blijven indienen, maar enige echte oplossing is om alle fossiele reclame te verbieden.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.