Ads Top

Symposium Medicijnresten uit Water

Het Brabants Kernteam Medicijnresten uit Water organiseert op woensdagochtend 6 juli 2022 in de LocHal in Tilburg een symposium. Doel is kennis delen over problemen en oplossingen rondom medicijnresten in ons water, bestaande projecten te verbinden en verbreden, en goede ideeën verder helpen.

De ochtend wordt geopend met een kort interview met o.a. Hagar Roijackers (gedeputeerde Provincie Noord-Brabant), Erik de Ridder (watergraaf waterschap De Dommel) en Ruud Coolen van Brakel (directeur Instituut Verantwoord Medicijngebruik). Betrokken bestuurders die verantwoordelijkheid dragen in de zorg- en watersector. Zij vertellen over hoe ze deze problematiek agenderen en aanpakken en welke kansen en zorgen ze zien.

Te gast zijn de landelijke trekkers van de Ketenaanpak Medicijnresten uit Water, Oscar Helsen, en de Green Deal Groene Zorg, Ype van Strien. Zij vertellen ons de laatste ontwikkelingen op landelijk niveau. Daarna zoomen we in op de Brabantse aanpak met de projectleider van het kernteam, Peter Ramakers, die ook enkele voorbeelden aanhaalt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.