Ads Top

DCMR vindt onjuist opgeslagen gevaarlijke stoffen in Rotterdam

Woensdagmiddag 1 maart controleerden inspecteurs van DCMR een bedrijf in Rotterdam dat handelt in cosmetische goederen. De inspectie vond plaats vanwege een melding van geuroverlast. Bij de controle ontdekten de inspecteurs diverse opgeslagen gevaarlijke stoffen, zonder aanwezigheid van de juiste voorzieningen. Inmiddels heeft het bedrijf, onder druk van DCMR, de gevaarlijke stoffen ondergebracht op een locatie waar wel de juiste voorzieningen zijn.

Tijdens de controle werd een rommelige situatie aangetroffen. In het bedrijf hing een sterk op de keel slaande geur. Al snel werd duidelijk dat het bedrijf gevaarlijke stoffen opsloeg zonder daarvoor de juiste voorzieningen te hebben. Waaronder een voorziening om brand te voorkomen.

Het bedrijf moest van DCMR binnen 24 uur de aanwezige gevaarlijke stoffen uit het bedrijf verwijderen. DCMR stelde hierbij uiteraard de voorwaarde dat de stoffen werden afgevoerd naar een locatie waar wel de juiste voorzieningen beschikbaar waren. Inmiddels is dat gebeurd. De DCMR-inspecteurs hebben hierop toegezien. Was dit binnen de gestelde tijd niet gebeurd, dan had DCMR in opdracht van de gemeente Rotterdam (spoed)bestuursdwang toegepast om deze gevaarlijke stoffen af te laten voeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.