Ads Top

TU Delft kroont beste klimaat- en energiepublicatie

Een algoritme dat voor een hogere energieopbrengst van windparken zorgt én een onderzoek waaruit blijkt dat niet alleen brandstofverbruik maar ook seizoenseffecten een belangrijke rol spelen bij het optimaliseren van vliegroutes en vlieghoogtes. Dit zijn – in één zin samengevat – de twee grote winnende publicaties van de Beste Climate & Energy Paper Award.

De awardceremonie, die woensdag 15 maart plaatsvond op de TU Delft, stond volledig in het teken van grote en kleine innovaties die een bijdrage leveren aan het versnellen van de energietransitie en het beteugelen van klimaatverandering.

Met zo’n duizend klimaat- en energiewetenschappers is TU Delft een van de grootste onderzoeksinstituten in Europa op dit gebied. Dit geeft de TU Delft de slagkracht om met oplossingen te komen voor complexe en urgente klimaatuitdagingen. In 2021 is besloten om hier optimaal gebruik van te maken door de toewijzing van 22 miljoen euro voor het Climate Action Programma. Daarnaast investeert TU Delft nog eens €100 miljoen in het verduurzamen van de campus. En dan zijn er nog duizenden studenten, promovendi en postdocs dankzij wie slimme ideeën nog slimmer worden, en daarna slimme oplossingen. Twee van hen zijn PhD’ers Jin Maruhashi en Maarten van den Broek, de winnaars van de Beste Climate & Energy Paper Award.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.