Ads Top

De Carbon-footprint van 2022 van TAUW

Ingenieursbedrijf TAUW is actief bezig met het monitoren van het energieverbruik en de bijbehorende CO2-uitstoot. Het vormt een belangrijke basis om als bedrijf te verduurzamen en de eigen en CO2-uitstoot in de keten te reduceren.

In 2022 heeft TAUW Nederland 765 ton aan CO2 uitgestoten. Ten opzichte van het referentiejaar 2019 is de uitstoot met bijna 56% gedaald. Hiermee hebben we onze doelstelling voor 2022 behaald.

75 procent van de totale uitstoot komt door het zakelijke verkeer, 13 procent door de uitstoot van gebouwen en 12 procent door afval.  

De CO2-reductie is toe te schrijven aan het elektrificeren van het wagenpark, reduceren van het aantal reisbewegingen, stimuleren van het OV-gebruik en het afsluiten van energiecontracten met stroom van Nederlandse bodem. Daarnaast is in 2022 86% van het gasverbruik vergroend en is de resterende grijze stroom vergroend middels de aanschaf van certificaten met een Garantie van Oorsprong.

COVID-19 heeft een groot effect gehad op de bedrijfsvoering. Door de impact van dit virus werkten TAUW-medewerkers, net als een groot deel van Nederland, sinds half maart 2020 thuis. Door de gewijzigde manier van werken vonden zowel interne als externe vergaderingen online plaats. Onze kantoren zijn tijdens deze periode wel in gebruik gebleven

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.