Ads Top

OnderhoudNL: straalgrit in opslag en buitenlucht niet verontrustend

Het straalgrit van Eurogrit dat is gebruikt of in opslag staat bij de straalbedrijven bevat een te verwaarlozen hoeveelheid asbest. Het is derhalve niet verontrustend voor de omgeving. Dit concludeert Koninklijke OnderhoudNL naar aanleiding van de analyse van bijna 60 verschillende asbestinventarisatie rapporten die lidbedrijven hebben laten uitvoeren naar aanleiding van het stilleggen van hun projecten. De rapporten bevatten 1.018 monsters van 4 verschillende typen (materiaalmonsters, grondmonsters, kleefmonsters en luchtmonsters) die uitwijzen dat de aangetroffen hoeveelheid asbest in het door de bedrijven opgeslagen en in de buitenlucht gebruikte straalgrit als een te verwaarlozen hoeveelheid is te kwalificeren. "Gezien het lage percentage asbestvezels in het product zal geen verhoogde concentratie asbestvezels worden aangetroffen in de directe omgeving van het toegepaste gebied in de buitenlucht", aldus bureau Admanstars in de samenvatting.

Dit is een belangrijke conclusie voor OnderhoudNL, die nu in afwachting is van de resultaten van het TNO-onderzoek van de Inspectie SZW. Dit onderzoek wordt volgende week bekend gemaakt. Op grond van de grootschaligheid van het eigen onderzoek verwacht OnderhoudNL dat die resultaten in lijn zullen liggen met de gegevens die zij heeft ontvangen van haar lidbedrijven.

OnderhoudNL, ondernemersorganisatie van ca. 2000 bedrijven in het vastgoedonderhoud, heeft zich vanaf het begin van de Eurogrit zaak opgeworpen als belangenbehartiger van de bijna 50 aangesloten straalbedrijven in deze zaak.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.