Ads Top

Jaarlijkse schoonmaakbeurt Maasoevers

 In maart en april ligt er, na een ‘hoogwaterperiode’, veel zwerfafval langs de oevers van de rivieren. Zo'n 100 vrijwilligers zijn zaterdag 10 maart per boot in Drimmelen de Biesbosch in gegaan om de oevers op te schonen. Dit was het startsein voor de jaarlijkse schoonmaakacties langs de Maas.

Gedeputeerde Johan van den Hout (Natuur, Water en Milieu) en de Drimmelense wethouders John van Oosterhout en Hans Kuijpers losten zaterdag 10 maart het startschot van de schoonmaakactie en staken daarbij natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen.

In maart en april ligt er, na een ‘hoogwaterperiode’, veel zwerfafval langs de oevers van de rivieren. Gemeenten langs de Maas organiseren in deze periode samen met lokale verenigingen, waterschappen, terreinbeheerders, provincie Noord-Brabant en IVN Brabant diverse opruimacties op minimaal 40 trajecten langs de Maas in Brabant. Dat gebeurt in de gemeenten Aalburg, Boxmeer, Cuijk, Drimmelen, Geertruidenberg, Grave, Heusden, Oss, ’s-Hertogenbosch, Waalwijk, Werkendam en Woudrichem. In voorgaande jaren deden er meer dan 500 vrijwilligers mee. Er is steeds meer aandacht voor de plastic soep en wereldwijd verzamelen miljoenen mensen zich voor opruimacties op stranden en uiterwaarden van rivieren. De aanvoer van plastic afval vanuit rivieren is echter een onderbelicht probleem. Het project Schone Maas moet mensen ervan bewust maken dat de plastic soep dichtbij ontstaat en dat iedereen er wat aan kan doen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.