Ads Top

Milieubelasting lijdt niet onder groei haven- en industrieterrein Moerdijk

De verdergaande groei van haven- en industrieterrein Moerdijk gaat niet ten koste van de milieubelasting. Dat blijkt uit de milieumonitor Moerdijk 2018 die is gepubliceerd. Een groot aantal milieuprestaties is vorig jaar gelijk gebleven.

Een mooi resultaat voor Havenbedrijf Moerdijk, de gemeente Moerdijk en de provincie Noord-Brabant die gezamenlijk werken aan de realisatie van de Havenstrategie 2030. Die moet ervoor zorgen dat Moerdijk in 2030 het belangrijkste knooppunt van duurzame logistiek, duurzame chemie en procesindustrie is in de Vlaams-Nederlandse Delta.

Met een jaarlijkse monitoring van de milieuprestaties van het haven- en industrieterrein op de thema’s energie, lucht, water, afval, geluid, natuur en milieuklachten wordt de leefbaarheid in de regio en de veerkracht en kwaliteit van de natuur bewaakt. Zo heeft er een toename van de recycling van afval plaatsgevonden en is de afvoer van gevaarlijk afval afgenomen. Ook is meer duurzame energie geproduceerd en is er minder aardgas gebruikt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.