Ads Top

Project ‘Weerdinge Asbestvrij’ officieel van start

Op vrijdag 13 december 2019 ging het project ‘Weerdinge Asbestvrij’ officieel van start aan de Nolstraat in Weerdinge. Initiatiefnemer Johan Haan, gaf samen met gedeputeerde Tjisse Stelpstra en wethouder Jisse Otter het startsein.

et project ‘Weerdinge Asbestvrij’ heeft als doel het saneren van alle asbestdaken in Weerdinge. Het initiatief voor het project komt van inwoners die samen met asbestsaneerder Flory en Ortageo Asbest praktische oplossingen hebben bedacht om het aantal asbestdaken in het dorp terug te dringen. Samen presenteerden zij begin oktober hun voorstel aan geïnteresseerde dorpsbewoners. Die krijgen het aanbod om samen de asbestdaken te verwijderen en kunnen gebruik maken van een collectieve inkoop van materialen voor een nieuw dak. Op dit moment hebben dertig huishoudens aangegeven mee te willen doen met het initiatief. Komend voorjaar gaan zij gezamenlijk aan de slag met de vernieuwing van hun daken.

De collectieve aanpak in Weerdinge is een voorbeeld voor andere dorpen in Drenthe. Het initiatief is daarom omarmd door gemeente Emmen, provincie Drenthe en RUD Drenthe die allemaal ondersteuning hebben geboden, onder andere bij de inventarisatie van de asbestdaken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.