Ads Top

Schonere lucht in Rotterdam

De lucht in Rotterdam is in het afgelopen jaar een stuk schoner geworden. Dat blijkt uit de Monitoringsrapportage NSL van het RIVM. Van de 10 Rotterdamse straten waar vorig jaar de normen voor luchtkwaliteit werden overschreden zijn er nog 4 overgebleven.

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid en Luchtkwaliteit) is blij dat de lucht merkbaar schoner wordt. “Dit is goed nieuws voor de gezondheid van bewoners langs drukke verkeersaders. We zijn er echter nog niet. Op de Schieweg, Westblaak, ‘s Gravendijkwal en de Doklaan is de lucht nog steeds te vies. We gaan alles op alles zetten om in 2020 in alle straten aan de luchtkwaliteitsnormen te voldoen.”

De gemeente heeft 17 maatregelen ingezet om de luchtkwaliteit in Rotterdam te verbeteren. Voorbeelden daarvan zijn het schoner maken van het bouwverkeer, de experimenten met walstroom voor zeeschepen en de 55 elektrische bussen waar de RET sinds begin deze week mee rijdt.

Samen met minister Van Veldhoven en andere gemeenten werkt Rotterdam aan een landelijk Schone Lucht Akkoord. Gecombineerd met de Rotterdamse maatregelen moet dat akkoord ertoe leiden dat de lucht in de regio Rotterdam nog schoner wordt. Naar verwachting zal het Schone Lucht Akkoord begin volgend jaar gesloten worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.