Ads Top

Grensoverschrijdende samenwerking is nodig voor vervuiling stroomgebieden

Hoog op de agenda: de ontwikkeling van een grensoverschrijdende aanpak en samenwerking in stroomgebieden.

Op dit moment krijgen bovenstroomse maatregelen voor het verbeteren van grenswateren nog niet altijd de prioriteit die ze verdienen. Dat zorgt ervoor dat maatregelen in Nederlandse grensregio’s niet voldoende zijn om de zogeheten KRW doelen te halen. KRW staat voor Kaderrichtlijn Water.

Stoffen die in het buitenland in de beken en rivieren terechtkomen, hebben grote impact op de waterkwaliteit aan Nederlandse zijde.

Daarom vragen de waterschappen aandacht voor dit onderwerp, zodat ook in landen zoals Duitsland, Frankrijk, België en Luxemburg extra stappen worden gezet om vervuiling van grenswateren tegen te gaan.

Sander Mager, bestuurslid Unie van Waterschappen, hoopt dat ook buiten de waterschappen aandacht komt voor waterkwaliteit in de grensregio’s: 'We hopen door deze grensoverschrijdende aanpak financiële steun te ontvangen vanuit Europese programma’s zoals Interreg of het LIFE fonds. Daarnaast is het belangrijk dat ook de Europese Commissie en het Rijk aandacht hebben voor deze problematiek.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.