Ads Top

Verkoop gewasbeschermingsmiddelen afgenomen

In 2018 is in Nederland 9,4 miljoen kilogram chemische aan gewasbeschermingsmiddelen afgezet, 11,2 procent minder dan een jaar eerder.

Dit blijkt uit de meest recente cijfers over de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen die het CBS jaarlijks publiceert.

Sinds het begin van de meting in 2011 schommelt de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen tussen de 9,4 en 11,4 miljoen kilogram werkzame stof. Het grootste deel (46 procent) van de verkochte gewasbeschermingsmiddelen werd in 2018 ingezet bij de bestrijding van schimmels en bacteriën.

De verkoop van gewasbeschermingsmiddelen voor de schimmelbestrijding was in 2018 vergeleken met een jaar eerder met bijna 9,2 procent gedaald naar 4,3 miljoen kilogram werkzame stof. De afname bij de overige middelen was echter nog groter (-29,6 procent).

Frankrijk en Spanje namen in 2017 met ieder 19 procent het grootste deel van de afzet van gewasbeschermingsmiddelen voor hun rekening. Italië en Duitsland volgden met respectievelijk 15 en 13 procent. Samen zijn deze landen verantwoordelijk voor twee derde van de totale Europese afgezet. Aangezien deze landen nog niet de helft (46,3 procent) van het Europese landbouwareaal in beslag namen, werden er in deze landen dus relatief veel gewasbeschermingsmiddelen afgezet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.