Ads Top

Nationale Boomfeestdag 18 maart opening klimaatarboretum TU Delft

Op woensdag 18 maart, Nationale Boomfeestdag, wordt ’s middags het eerste klimaatarboretum feestelijk geopend op de TU Delft. Dit klimaatbos wordt gevestigd op het voorplein van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

In het arboretum wordt onderzocht hoe verschillende boommodellen bijdragen aan het koelen van de stad.

In totaal komen 75 bomen te staan op het plein voor Bouwkunde, in op maat gemaakt bakken. De bomen zijn met een gemiddelde stammaat van 20-25 cm tussen de 4 en 7 meter hoog en blijven drie jaar lang bij de faculteit staan. Ze worden uitgerust met sensoren die onder andere lucht- en stralingstemperatuur, luchtvochtigheid en de verdamping van de bomen meten. Op deze manier willen de Delftse bomenprofessor René van de Velde en zijn onderzoeksteam in kaart brengen wat het effect is van de bomen op hun stedelijke omgeving.

Samen met de VHG en de gemeenten Den Haag, Almere, Dordrecht en Delft wordt actief aan de kennis over bomen in de stad gewerkt. In Almere, Dordrecht en Delft worden spiegelopstellingen ingericht om zo bij te dragen aan de kennisontwikkeling, terwijl zij meteen ook hun eigen steden koelen met bomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.