Ads Top

'Citizen Sensing kan waardevolle bijdrage leveren aan milieurisicobeheer'

'Citizen Sensing', ofwel monitoring met behulp van sensortechnologie door burgers, is steeds vaker een factor waar autoriteiten rekening mee moeten houden bij een milieurisico. Dat is een van de belangrijkste bevindingen van het promotieonderzoek van Anna Berti Suman dat ze op 8 mei 2020 aan Tilburg University zal verdedigen in een livestream.

Als burgers overheidsinformatie wantrouwen of lacunes in beschikbare milieudata willen opvullen, nemen zij steeds vaker het initiatief om zelf gegevens te verzamelen met sensortechnologie. Zo kunnen bijvoorbeeld luchtkwaliteit, geluidsoverlast en waterkwaliteit worden gemonitord en gerapporteerd.

Een van de belangrijkste bevindingen van Berti Suman is dat, in geval van een ernstig milieurisico, goede datakwaliteit en degelijke technologie essentiële factoren zijn voor autoriteiten om Citizen Sensing data op te nemen in beleid. Bovendien blijkt, anders dan verwacht, dat de kans dat autoriteiten gaan samenwerken met burgers toeneemt naarmate het wantrouwen van burgers groter is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.