Ads Top

Onderzoek naar ‘klimaatbomen’ van start in Barendrecht

In Barendrecht start een onderzoek naar het effect van bomen op hitte in steden. Wetenschappers van de TU-Delft onderzoeken de komende drie jaar welke bomen zorgen voor de meeste verkoeling op verschillende plekken in de stad.

Het onderzoek vindt plaats bij Loods38 in de Dutch Fresh Port, een woon-werkgebied in ontwikkeling. De provincie stelt hiervoor 21 bomen ter beschikking.

De TU-Delft voert een dergelijk onderzoek al uit op hun eigen terrein. Het klimaatbos bij Loods38 in de Dutch Fresh Port is hieraan een mooie toevoeging aangezien het een stenige omgeving is met veel loodsen. De gemeente Barendrecht ontwikkelt hier het project De Stationstuinen. De ambitie is om een groen en gezond leefgebied te maken.

Bij het onderzoek werkt de TU-Delft samen met Lentiz MBO Barendrecht, waar de groenprofessionals van de toekomst worden opgeleid. Op hetzelfde terrein werken zij aan een zogeheten living lab voor stedelijk groen. Leerlingen en start-ups gaan onder andere aan de slag met de ontwikkeling van stedelijke voedsellanen, verticaal groen en groen op daken. Ook de bedrijven leveren hieraan een bijdrage.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.